ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγροτουριστική μονάδα «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ».

ΒΑΔΙΣΤΕ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ο αγροτουρισμός είναι μια ήπια μορφή τουρισμού και ανάπτυξης της υπαίθρου.
Φέρνει τον κάτοικο της πόλης στο περιβάλλον του χωριού και της αγροτικής ζωής και του δίνει τη «δυνατότητα» να ενσωματωθεί με τις τοπικές συνθήκες.
Ο τουρίστας είναι επισκέπτης, φίλος και θαυμαστής του τόπου. Είναι ένας ταξιδιώτης που αναζητά τα μυστικά του τόπου στην αυθεντικότητα και την ομορφιά του, στην ήσυχη ζωή και την φυσική κληρονομιά και όλα όσα μοναδικά και ξεχωριστά έχει να προσφέρει ο τόπος.
Γι’ αυτό φέρνουμε τον επισκέπτη σε επαφή με τη φύση, με την καλλιέργεια της γης, την περισυλλογή του καρπού και όσες δραστηριότητες τον εμπνέουν, παραδοσιακά και οικολογικά.
Του προτείνουμε αρχαία μονοπάτια, γαλήνιες παραλίες και ειδυλλιακά σοκάκια και τον ξεναγούμε σε παλιές εκκλησίες και μοναστήρια, πέτρινα γεφύρια και αρχαιολογικά ευρήματα.
Είναι μία μοναδική ευκαιρία ν’ ανακαλύψει κανείς έναν τόπο γνήσια και αυθεντικά και να ζήσει προσωπικές στιγμές συνυφασμένες με την βιωματική γνώση.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΑ

Οι αγροτουρίστες αναζητούν ξεκούραση, χαλάρωση σε ένα ήρεμο περιβάλλον, σε μια προσπάθεια να αποκοπούν προσωρινά από την αστική τους καθημερινότητα. Επιζητούν την επαφή με την φύση, προκειμένου να γνωρίσουν τόσο την αγροτική ζωή όσο και τους αγρότες, τους ντόπιους που θα τους μυήσουν σε ένα διαφορετικό και άγνωστο για πολλούς από αυτούς τρόπου ζωής. Θέλουν να απολαύσουν την αυθεντικότητα της επαρχιακής ζωής, την ανεπιτήδευτη φιλοξενία, την καθαρότητα του τοπίου και την καθαριότητα του περιβάλλοντος, τα παραδοσιακά σπιτικά εδέσματα, να γίνουν κοινωνοί σε μια ζωή που έχει να τους πει πολλά για το κοντινό παρελθόν. Οι τουρίστες αυτοί θεωρούνται πολυταξιδεμένοι και έμπειροι. Είναι άτομα που έχουν ήδη γευθεί τους τουριστικούς προορισμούς με τη μορφή του μαζικού τουρισμού και κορεσμένοι από το συγκεκριμένο πρότυπο, αναζητούν στον προορισμό μια νέα διάσταση, εντρυφώντας στην πολιτιστική και φυσιολατρική του υπόσταση αλλά και στην δυνατότητα για ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Η ΕΛΙΑ, ως σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, αγνότητας και ευημερίας, εδώ και χιλιάδες χρόνια, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ενώνει τους λαούς και να στέλνει μηνύματα ελπίδας και ειρήνης σε όσους ακολουθούν τους δρόμους της γνώσης και του πολιτισμού.
Στόχος του επισκέψιμου τμήματος της « ΜΕΛΑΣ , ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ » είναι ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ μερικές ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας μέσα στον «ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ», να συνδέσει την μακραίωνη ιστορία του τόπου, τον πολιτισμό της ελιάς με τον τουρισμό και να προβάλει τον ρόλο της στην οικονομία και την αξία των προϊόντων της για τον σύγχρονο άνθρωπο.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Στα πλαίσια της φιλοξενίας, ο επισκέπτης μπορεί ν’ απολαύσει, εκτός από το γλυκό κουταλιού της ελιάς, το παραδοσιακό ροσόλι ελιάς...

Δείτε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η « ΜΕΛΑΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ Γης » εκτός από παραγωγική, εμπορική και εξαγωγική μονάδα που είναι, πλαισιώνει τις δραστηριότητές της γύρω από το...

Δείτε περισσότερα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η ΕΛΙΑ, ως σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, αγνότητας και ευημερίας, εδώ και χιλιάδες χρόνια, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ενώνει τους λαούς

Δείτε περισσότερα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε

Δείτε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ-BOUTIQUE

Ο επισκέπτης της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ μας, δεν θα δει μόνο ένα σύγχρονο λιοτρίβι, αλλά θα δει εκτεθειμένα τα προϊόντα του λαδιού και της ελιάς!

Δείτε περισσότερα

ΞΕΝΩΝΑΣ

Παραδοσιακά και όμορφα καταλύματα περιμένουν τον επισκέπτη να ξεκουραστεί, αλλά και ν’ απολαύσει το Σαββατοκύριακό του, όλες τις εποχές του...

Δείτε περισσότερα