ΕΚΘΕΣΗ-BOUTIQUE

Ο επισκέπτης της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ μας, δεν θα δει μόνο ένα σύγχρονο λιοτρίβι, αλλά θα δει εκτεθειμένα τα προϊόντα του λαδιού και της ελιάς!

Έργα τέχνης, βιβλία, φωτογραφίες, κόσμημα, πορσελάνες, κεριά, τρόφιμα, καλλυντικά και διάφορα χρηστικά αντικείμενα, που θα τον γοητεύσουν και θα τον οδηγήσουν να δει τον υπέροχο κόσμο της Ελληνικής Παράδοσης με μια σύγχρονη ματιά. Γιατί η παράδοση εγγυάται το μέλλον.

Τις εντυπώσεις του θα τις μοιραστεί μαζί μας στο βιβλίο των εντυπώσεων. Γιατί κι εμείς έχουμε ανάγκη από έναν καλό λόγο, για να συνεχίσουμε την πορεία μας!

Φυσικά Προϊόντα Ελιάς

Όλα τα Φυσικά Προϊόντα Ελιάς, που εκτίθενται στην έκθεση της ελαιουργίας, είναι βασισμένα στο ευλογημένο δένδρο της ελιάς. Είτε πρόκειται για τρόφιμα (λάδι-ελιές, πατέ, αλμυρά, γλυκά κ.α ), είτε πρόκειται για καλλυντικά-φυσικά προϊόντα καλλωπισμού (κρέμες, σαπούνια, λοσιόν κ.α), όλα είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα από αρμόδιους φορείς .

Έργα Τέχνης

Ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί εικαστικά κλαράκια από τον “ΚΗΠΟ των ΕΛΑΙΩΝ”, αλλά και έργα τέχνης από καλλιτέχνες, που κατά καιρούς εκθέτουν τα έργα τους στον εκθεσικό μας χώρο.

Υπαίθρια Έκθεση

Μια βόλτα στον ” ΚΗΠΟ των ΕΛΑΙΩΝ ” εκτός από την ηρεμία και την χαλάρωση, προσφέρει την δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τον παραδοσιακό τρόπο άλεσης του ελαιόκαρπου.

Στην υπαίθρια έκθεση θα δει την μυλόπετρα, την πρέσσα και άλλα εκθέματα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας για την παραγωγή του ελαιολάδου.

Σε συνδυασμό με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ο επισκέπτης βρίσκεται με δέος σ’ενα ταξίδι στον χρόνο, αντικρύζοντας πολλές πτυχές της ιστορίας του ανθρώπου.