100% βιολογικά
καλλυντικά
από βιολογικό
εξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο

ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ποιοι είμαστε

Η βιολογική σειρά «προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος «ANASTASIA BIO CARE» είναι προϊον της «ΜΕΛΑΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ», σε συνεργασία με την «CAVALLIER COSMETICS».

Η εταιρεία πρωτοπορεί προσφέροντας για πρώτη φορά στην αγορά πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, με βάση το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΜΕΛΑΣ».

Φιλοσοφία

Η κουλτούρα του ελαιολάδου και τα ευεργετικά συστατικά του βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για την επιδερμίδα και το σώμα , αποτελούν τη βάση της έρευνάς μας και οδηγούν τα βήματά μας στην επέκταση της εξαιρετικής σειράς φυσικών βιολογικών καλλυντικών περιποίησης «ANASTASIA BIO CARE».

Για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής βασισμένο στα δώρα που απλόχερα προσφέρει η φύση, απαλλαγμένο από επιβλαβή στοιχεία για την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου .

Όραμα

Όραμα της «ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ» είναι η καθιέρωση της σειράς των φυσικών βιολογικών καλλυντικών «ANASTASIA BIO CARE» στη διεθνή αγορά, καθώς και μια βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η Ιστορία μας

• Το έτος 1999, η Aναστασία Φαράκου, σύζυγος του ιδιοκτήτη και προέδρου της εταιρείας «ΜΕΛΑΣ  ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ» Ευάγγελου Μελά, ήρθε νύφη στο Λυγουριό Αργολίδας.
• Δουλεύοντας μαζί με τον σύζυγό της για την, από το έτος 1994, καθετοποίηση της οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής και τυποποίησης εξαιρετικού παρθένου ελαιoλάδου και την μετατροπή της σε μια σύγχρονη μονάδα το 2008, σε νέα ιδιόκτητα κτήρια, σε βιολογικό ελαιώνα 30 στρεμμάτων, μελέτησε καλά την περιοχή και τους ανθρώπους της.
• Η δραστηριότητα της περιοχής, άρρηκτα συνδεμένη με το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Ιερό του Ασκληπιού τροφοδότησε με πληθώρα γνώσεων το ανήσυχο πνεύμα της Αναστασίας.
Η καλλιέργεια της ελιάς, γνωστή από την αρχαιότητα και η παροχή του ελαιολάδου ως βασικού θεραπευτικού μέσου ήταν η κύρια οικονομική πρόσοδος των κατοίκων, όπως αναγράφεται και στην αναθηματική πλάκα στο μουσείο του Θεάτρου:

«… ΕΛΑΙΟΥ    ΧΡΗΣΑ   ΣΘΑΙΠΡΟ  ΣΤΗΝ   ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ  ΝΕΙΠΕΙΝ  …»:

Αφού  έκαμα χρήσιν του ελαίου εθεραπεύθην εκ της κεφαλαλγίας…(μτφ. Π. Καββαδίας).
• Αιτία της κατασκευής του θαυμάσιου Iερού του Ασκληπιού ήταν η ίαση των ανθρώπων, ενώ οι Ασκληπιάδες είχαν την ιδιότητα ιερέως και ιατρού, παρέχοντας ιατρική θεραπεία και ψυχοσωματική αγωγή μέσα σε ωραίο φυσικό περιβάλλον, υγιεινό κλίμα, ψυχαγωγία και λατρεία. Το ιερό, το θεραπευτήριο, τα μέσα, η θυσία, η ψυχαγωγία απαντούσαν στα ερωτήματα της Αναστασίας η οποία μελέτησε την καλλιέργεια της ελιάς και την επιρροή χιλιετιών του ιερού αυτού δένδρου στον πολιτισμό του ανθρώπου.
• Η παράδοση της μικρασιάτισας γιαγιάς Αναστασίας του Φωκίωνος και Μαρίας Ιωακείμ, με συνταγές, όπως: .. πάρε δύο κουταλιές της σούπας λάδι, μία κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού, στάξε λίγο μέλι…άπλωσε στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις… κρυμμένες στο σεντούκι της γιαγιάς και το μεράκι  μιας αρχόντισσας, συνέβαλαν στη λήψη της απόφασης για τη δημιουργία των καλλυντικών.
Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των βιολογικών καλλυντικών αναζητήθηκαν μέσα στον χώρο των βιολογικά καλλιεργoύμενων φυσικών προϊόντων. Το ελαιόλαδο, που με ιδιαίτερη φροντίδα εκθλίβεται στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο της οικογένειας Μελά, λήφθηκε από έναν από τους βιολογικούς της ελαιώνες Β.Α. του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.
2008. Δημιουργείται η πρώτη πιστοποιημένη βιολογική σειρά καλλυντικών με βάση το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «ΜΕΛΑΣ» με την βοήθεια του κοσμετολόγου κ. Φάνη Καβαλλιεράτου.
Τα προϊόντα πιστοποιούνται από το Ιταλικό Ινστιτούτο ICEA σύμφωνα με το πρότυπο Ecocert. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά, στη Διεθνή Έκθεση Βιολογικών Καλλυντικών VIVANCE της BIO FACH στη Νυρεμβέργη, Γερμανία και τυγχάνουν θερμής υποδοχής από τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες και το καταναλωτικό κοινό.
2010. Συπληρώνεται η σειρά προϊόντων με περισσότερους κωδικούς.
2015. Ανανεώνεται με νέους, φιλικά προς το περιβάλλον, περιέκτες με βασικό στοιχείο το γυαλί και ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες.
2018. Ολοκληρώνεται η σειρα προσώπου και σώματος, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του δέρματος από τις ευεργετικές ιδιότητες του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.
2020. Πιστοποιείται από το γερμανικό ινστιτούτο ECO CONTROL, σύμφωνα με το πρότυπο NATRUE, ως 100 % βιολογικό καλλυντικό προϊόν περιποίησης προσώπου και σώματος.

Η πλήρης σειρά βιολογικών καλλυντικών «ANASTASIA BIO CARE» με βάση το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «ΜΕΛΑΣ» προσφέρει ανάλαφρη αίσθηση, ευεξία και σιγουριά λόγω των πιστοποιημένων πολύτιμων συστατικών που περιέχει, ενώ συνεχίζει να επεκτείνεται με νέα καινοτόμα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος.