ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στα Καλλυντικά

Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο διαθέτει πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων για την υγεία, την ανάπτυξη και διατήρηση της επιδερμίδας.
• Πλούσιο σε Ω:3 και Ω:6, προστατεύει την μεμβράνη των κυττάρων από την απώλεια του νερού μέσα από το κύτταρο και αποτρέπει την είσοδο των τοξινών στην επιδερμίδα.
• Η πλούσια περιεκτικότητα του σε βιταμίνες (ασκορβικό οξύ, νιασίνη, παντοθενικό οξύ     Β6, Α, Ε και Κ) θρέφει την επιδερμίδα και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη και διατήρηση του δέρματος.
• Η παρουσία της βιταμίνης Ε προάγει την δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, παρεμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία και προστατεύει από την οξείδωση.
• Πηγή ιχνοστοιχείων (Ca, Fe, K, Na, Zn, Cu, Mn, Se), απαραίτητα για τη δομή νέων ιστών και τις ζωτικές λειτουργίες του δέρματος.
• Περιέχει αμινοξέα, πολύ σημαντικά συστατικά του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος (NMF) απαραίτητα για τη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.
• Σημαντική είναι η περιεκτικότητα του σε σκουαλένιο, που έχει αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και δημιουργεί μία μεμβράνη προστασίας πάνω από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα την προστασία της από την απώλεια υγρασία

Ιστορία του ελαιολάδου

• Το ελαιόλαδο από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή αρωμάτων και ειδών καλλωπισμού ως πολύτιμο αγαθό για την υγεία της επιδερμίδας και του δέρματος. Έχοντας αναζωογονητικές, ενυδατικές και απαλυντικές ιδιότητες το χρησιμοποιούσαν σε πολλές κρέμες, σαπούνια και αρώματα.
• Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το λάδι εξαφανίζει τις ρυτίδες και καθυστερεί την πτώση την μαλλιών. Έβαζαν αρωματισμένο λάδι όχι μόνο στο σώμα τουςö αλλά και στα μαλλιά και πιθανόν στα ρούχα τους.
• Για τον καλλωπισμό χρησιμοποιούσαν το καλύτερο ποιοτικό λάδι, το οποίο διατηρούσαν σε  ειδικά σκεύη, όπως ψευδόστομους αμφορείς.
• Οι Ασκληπιάδες, στο Ιερό του Ασκληπιού παρείχαν ιατρική θεραπεία με την χρήση ελαιολάδου  και  ψυχοσωματική αγωγή μέσα  σε ωραίο φυσικό περιβάλλον, υγιεινό κλίμα, ψυχαγωγία και λατρεία.
• Η παραγωγή αρωματικού λαδιού στην Ελλάδα μαρτυρείται στη μυκηναϊκή εποχή από τις πινακίδες Γραμμικής Β΄ της Πύλου. Επίσης ο Θεόφραστος στο έργο του «Περί Οσμών» και ο Διοσκουρίδης σώζουν πληροφορίες για τα υλικά και τις συνταγές παραγωγής αρωματικού λαδιού.
• Ο Αριστοτέλης στην Αθηναίων Πολιτεία αναφέρει ότι οι νικητές των ιπποδρομιών έπαιρναν, ως έπαθλο, λάδι.
• Οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους με μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, πριν λάβουν μέρος στους αγώνες, και το ίδιο έκαναν και οι πολεμιστές, πριν από την μάχη.Το λάδι ήταν άριστης ποιότητας και συχνά το αρωμάτιζαν με βότανα και αρωματικά φυτά. Η διαδικασία του καθαρισμού ήταν τελετουργική.
• Στην Ιλιάδα αναφέρεται ότι η Αφροδίτη άλειψε το σώμα του Έκτορα με λάδι από αμβροσία και τριαντάφυλλα για προστασία.
• Ο Όμηρος το είχε χαρακτηρίσει ως «ο υγρός χρυσός». Κατά την ομηρική εποχή, χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά λάδι για την περιποίηση του σώματος.
• Ο Οδυσσέας έφτασε ναυαγός στο νησί των Φαιάκων, απομάκρυνε την σκόνη από το σώμα του και άλειψε το σώμα του με λάδι που του έδωσαν οι θεραπαινίδες της μουσικής.
• Οι Ρωμαίοι έμαθαν από τους αρχαίους ‘Έλληνες να εκτιμούν το λάδι, ως είδος καλλωπισμού και να παράγουν αιθέρια έλαια διαφόρων ειδών, ενώ όταν δεν υπήρχαν ακόμη τα σαπούνια, το λάδι της ελιάς έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων.
• Στη νεότερη ιστορία, οι μικρασιάτισες γυναίκες χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο, ως βασικό προϊόν για την παρασκευή καλλυντικών και αρωμάτων του σώματος.
• Στην κορυφή όμως όλων βρίσκεται η παρασκευή του Αγίου Μύρου το οποίο, όπως αναφέρεται, παρασκευάζεται ακόμα και σήμερα, από ειδικό αρωματοποιό, αναμεμειγμένο με αρωματικές ουσίες, που συμβολίζουν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Χρησιμότητα του ελαιολάδου

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο προερχόμενο από βιολογικές καλλιέργειες συνιστά πολύτιμο αγαθό για την υγεία της επιδερμίδας και του δέρματος. Η μοναδικότητά του οφείλεται στην σύστασή του. Περιέχει:
• Λιπαρά οξέα, ελαϊκό, λινελαϊκό, α-λινολενικό και αραχιδονικό. που προστατεύουν την μεμβράνη των κυττάρων από την απώλεια του νερού μέσα από τα κύτταρα και την εισροή τοξινών. Στους λιπαρούς τύπους δέρματος μειώνουν σημαντικά την φλεγμονή. Η χρήση καλής ποιότητας λιπαρών, όπως  τα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα λιπαίνουν το δέρμα διατηρώντας ανέπαφα τα αντιοξειδωτικά του χαρακτηριστικά.
• Tοκοφερόλες, γνωστές  για την αντιοξειδωτική τους δράση. Αποτελούν βασικά συστατικά του κολλαγόνου και της ελαστίνης, περιορίζουν την επίδραση της UVG  ακτινιβολίας στο δέρμα και βελτιώνουν την υφή του.
• Σκουαλένιο, στερόλες και καροτενοειδή. Το σκουαλένιο  κατανέμεται σε ολόκληρο  το ανθρώπινο σώμα, αλλά έχει μέγιστη συγκέντρωση στο δέρμα, αποτελώντας ένα από τα κυριότερα συστατικά των λιπιδίων της επιφάνειας του δέρματος.Το σκουαλένιο προστατεύει το ανθρώπινο δέρμα  από υπεροξείδωση των λιπιδίων λόγω των διαφόρων πηγών ιονίζουσας ακτινοβολίας, όπως είναι η υπεριώδης ακτινοβολία.
• Καροτενοειδή που είναι αποτελεσματικοί παρεμβολής που ανιχνεύουν τα οξειδωτικά στοιχεία που παράγονται και παίζουν σημαντικό προστατευτικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας.
• Φυσικά ισορροπημένες ποσότητες δραστικών συστατικών που επιδρούν θετικά στην εύρυθμη λειτουργία της επιδερμίδας, συμμετέχοντας στις διαδικασίες μεταβολισμού και θρέψης στην λειτουργία ενζυμικών συστημάτων, ενώ αποτελούν βασικά συστατικά των κυττάρων.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το δέρμα που δέχεται περιποίηση με προϊόντα που έχουν ως βάση το ελαιόλαδο, αναζωογονείται και επανακτά την φυσική του λάμψη και ομορφιά.

Επιστήμη της Κοσμετολογίας

Η σύγχρονη Κοσμετολογία, η επιστήμη δηλαδή που ασχολείται με την ανθρώπινη ομορφιά, κατέχει όλες τις γνώσεις και πληροφορίες συμβάλλοντας στο ορθολογικό σχεδιασμό καλλυντικών προϊόντων, που διακρίνονται από υψηλό βαθμό ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ενώ έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα τις τελευταίες δεκαετίες.
Τα σύγχρονα καλλυντικά, όταν επιλέγονται και χρησιμοποιούνται σωστά και συστηματικά, προσφέρουν σημαντική βοήθεια, τόσο στην ομορφιά, όσο και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των εξαρτημάτων του. Βοηθούν στην ανάταξη φθορών και βλαβών, προστατεύουν το δέρμα από τους φθοροποιούς παράγοντες του περιβάλλοντος, δραστηριοποιούν τις φυσιολογικές του λειτουργίες και ομαλοποιούν τυχόν παρεκτροπές των λειτουργιών του (όπως π.χ. υπερβολική αφυδάτωση ή υπερβολική λιπαρότητα). Συμβάλουν στη βελτίωση και διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και επιβραδύνουν τη φθορά και το γήρας του.
Ωστόσο, κατά κανόνα, δεν υπάρχει καλλυντικό που να αποτελεί πανάκεια και να κάνει θαύματα, όπως παραπλανητικά υποστηρίζουν κάποιοι παρασκευαστές, δημιουργώντας απραγματοποίητες προσδοκίες. Τα καλλυντικά δεν είναι φάρμακα που θεραπεύουν, αλλά σκευάσματα που μπορεί να προλάβουν την εκδήλωση φθορών και δυσλειτουργιών.
Ο πλέον σημαντικός παράγοντας, για να επιτευχθούν όσα υπόσχονται τα καλλυντικά και οι εταιρείες παραγωγής τους, είναι η σωστή επιλογή προϊόντων και η σωστή χρήση τους από την αισθητικό και τον τελικό χρήστη.
The Science of Cosmetology

Εργαστήριο

Η εταιρεία Cavallier Cosmetics LTD είναι μία δυναμική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας βιολογικών καλλυντικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας.
Η παρουσία της στο χώρο δημιουργίας και παραγωγής καλλυντικών σκευασμάτων επί 25 χρόνια την έχει εφοδιάσει με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων, παρέχοντας καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα που σέβονται και είναι απόλυτα φιλικά με τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εστιάζοντας στον άνθρωπο και τη φύση, η εταιρεία πέρασε στην ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών καλλυντικών.
Η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων συνιστά έργο το οποίο απαιτεί τη συνεχή παρακολούθηση των επιτρεπόμενων ουσιών και μεθόδων στη διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων, ενώ παράλληλα υπόκειται σε συνεχείς αυστηρούς ελέγχους για την ασφάλεια του προϊόντος και την ταυτοποίηση του ως βιολογικό.
Kατά κανόνα η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων ανατίθεται αυστηρά σε εταιρείες οι οποίες διαθέτουν το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εφαρμόζουν τα διεθνή πρότυπα.
Η παρασκευή των προϊόντων αναλαμβάνεται από την εταιρεία, η οποία τηρεί τους κανόνες και τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προτύπου, ενώ παράλληλα αποτελεί εγκεκριμένο οργανισμό παραγωγής βιολογικών καλλυντικών προϊόντων από τον Ελληνικό Ενιαίο Φορέα Φαρμάκων.
Η διαδικασία πιστοποίησης των βιολογικών καλλυντικών προϊόντων γίνεται από το εγκεκριμένο και εξουσιοδοτημένο Ινστιτούτο (Eco-Control) το οποίο επιδιώκει την παραγωγή βιολογικών και φιλικών προς το περιβάλλον καλλυντικών προϊόντων με βάση συγκεκριμένα πρότυπα.
Ακολουθώντας το πρότυπο πιστοποίησης διασφαλίζεται η ουσιαστική εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων κατά την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων με σεβασμό στον καταναλωτή και η χρήση οικολογικών φυσικών πρώτων υλών εξαιρετικής ποιότητας.