Φυσικό απόσταγμα μιας μακράς παράδοσης ! MELAS olive oil! 1 Μelas Olive Oil Βαθιές ρίζες σε απέραντους ελαιώνες! MELAS olive oil! Melas Epidaurus Olive Oil Domain Αυθεντικές γεύσεις με αρχαία καταγωγή MELAS olive oil!

ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Η «ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ» κατέχει 6 (έξι) ιδιόκτητους βιολογικούς ελαιώνες, εντός της κτηματικής περιφερείας του Λυγουριού του Δήμου Επιδαύρου συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων.

Στην περιοχή επικρατεί η ποικιλία «Μανάκι» ή «Αγουρομάνακο» σε ποσοστό 80%, ενώ η «Κορωνέϊκη» κατά 10% και η «Αθηνολιά» κατά 10%.

Το ελαιόλαδο (ΠΟΠ) Λυγουριό Ασκληπιείου έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ το έτος 1996. Το προϊόν έχει σταθερή γεύση και άρωμα και άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε κανονικές συνθήκες.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ

H «ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ» είναι εγκατεστημένη μέσα σ’ ένα βιολογικό ελαιώνα 20 στρεμμάτων σε ημιλοφώδη έκταση στο Λυγουριό. Ο ελαιώνας χρονολογείται από το 1955, όταν φυτεύτηκαν τότε νεαρά δενδρύλλια ποικιλίας «Mανάκι» και ο οποίος καλλιεργείται από την οικογένεια συστηματικά μέχρι σήμερα.

Από το έτος 2008 φιλοξενεί τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ελαιουργίας, διατηρώντας διαχρονικά μεγάλο πλούτο χλωρίδας και πανίδας και την έντονη βιολογική του δραστηριότητα.

  • Οι εδαφολογικές – κλιματολογικές συνθήκες του ελαιώνα είναι ιδανικές. Το έδαφος είναι αμμοαργιλοπυλώδες με μεγάλη ποσότητα ολικού ασβεστίου.
  • Ο ελαιώνας λιπαίνεται βιολογικά με εμπλουτισμό από το λίπασμα που δημιουργείται από τα φύλλα των αποφυλλωτηρίων του ελαιοτριβείου .
  • Η καταπολέμηση ασθενειών γίνεται με την χρήση συμβατικών μέσων (παγίδες για την καταπολέμηση του δάκου) κατά την διάρκεια της καλλιέργειας.
  • Εφαρμόζεται συστηματικό κλάδεμα από μικρή ηλικία, ώστε να παράγεται χρονιά παρά χρονιά ικανοποιητική σοδειά, να αποτρέπονται εχθροί και ασθένειες και να εξασφαλίζεται καλύτερος αερισμός και μεγαλύτερη ηλιοφάνεια .
  • Το πότισμα ενισχύεται κατά τους θερινούς μήνες με στάγδην άρδευση από ιδιόκτητη γεώτρηση, η οποία παρέχει πόσιμο νερό άριστης ποιότητας.
  • Ο ελαιώνας παρακολουθείται ετησίως και ελέγχεται συστηματικά από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ.
  • Η συγκομιδή του γίνεται τον Δεκέμβριο και αποδίδει κατ’ αναλογία 4/1 άριστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο εμφιαλώνεται σε αριθμημένες γυάλινες σκουρο-πράσινες φιάλες των 500 ml με την επισήμανση «Βιολογικό»   και «ΠΟΠ Λυγουριό».